Home    Meeles volgens telefoonboek    Meeles volgens Meertens    Meeles KvK    Stamboom

Contact                                                                       Kwartierstaat      Mijn gastenboek    Weblog


Meeles familie


Augustus 2014

Voor het eerst kom ik weer eens op mijn weblog en zie dat het al zoveel jaar geleden is dat ik wat geschreven heb. Ondertussen is mijn stamboom aardig uitgebreid, ook door dat de familie van mijn schoondochters en de voorouders van mijn kleinkinderen er nu opstaan. De stamboom staat echter op My Heritage. Zie mijn website. Veel leesplezier daar.

November 2006

Hoewel het lijkt of er niets gebeurd is, wordt de website langzaam gevuld. Ondertussen heb ik mijn kwartierstaat uitgezocht en deze op internet gezet. Dit vergde aan de kant van mijn vader wat meer speurwerk, mijn moeder stond immers al op internet, maar sowieso is er te komen tot het begin van de burgerlijke stand. Daarnaast is er via stambomen die al op internet staan verder te komen. Mijn kwartierstaat is voorlopig aardig gevuld.

Oktober 2006

Weer een stukje opgeschoten. Nog is de link naar Derk Meeles niet gelegd. Zie onbekende lijnen. Zijn grootvader is een andere Derk Meeles dan die van mijn overgrootvader. Wel bleek mijn overgrootvader veel meer kinderen te hebben. Ik kom nu op vijf en heb een andere lijn in kunnen voegen.

Vandaag, 4 oktober, de puzzel rond gekregen. Door een foutief gegeven in een andere stamboom op internet, is, na contact met de beheerder, de cirkel gesloten. Meerdere huwelijken van onze gezamenlijke voorvader werden zichtbaar en ook zijn naamswijziging, waarna de Meeles-familie ontstond. Mijn overgrootvader Derk Meeles is een neef van Derk Meeles de kunstschilder. Alle nu nog in Nederland en Duitsland wonende Meeles zijn familie.

September 2006

Langzaam voeg ik de een na de andere bladzijde toe. Alleen nog maar gegevens die ook overal op internet zijn te vinden. Met wat links wordt de informatie uitgebreider. Via http://www.google.com/ zijn er steeds meer Meeles-en te vinden. De meeste zijn familie. Gelukkig voor de naam had mijn opa F.Q.A. Meeles 10 kinderen, waarvan zes zonen waarvan vier ieder weer zonen. In Breda woonde nog een broer van mijn opa zodat ook hier de naam te vinden is.

Mijn vader, Derk Antonius Marie Meeles, heeft drie zonen, Derk Frederik Antonius Meeles, geboren 1949, woonachtig in Zierikzee, Frederik Quirinus Antonius Meeles, geboren 1958, woonachtig in Schijndel, en Anton Hendrik Vincent Meeles, geboren 1961, woonachtig in Driebergen.

In en rond Rotterdam is  nog een aantal neven van mij te vinden. Wie oh wie zijn de anderen? De zoektocht gaat beginnen.

In een Duits telefoonboek vind ik een Jo Meeles in Tönisvorst. Het gaat verder.

Eind september is een begin van een stamboom geplaatst. In het archief van Deventer vond ik diverse trouwaktes waaruit een hoop te destilleren viel. Ik zit nu bij een Derk Meeles als voorvader in het begin van de 19e eeuw. Ook andere takken worden zichtbaar, maar niet alles is nog terecht.

In welke tak zit de bekende kunstschilder Derk Meeles ? Zoals ik het nu kan bekijken was het een neef van mijn overgrootvader, ook een kleinzoon van de allereerste Derk Meeles, maar wie was zijn vader?

Augustus 2006

Mijn eerste beginsels komen op internet. Ik heb de site al vanaf december maar ben er nog niet toe gekomen om wat te proberen. Het gaat al goed. Een bladzijde en via de site http://www.havendagzierikzee.nl/ schaf ik ook gelijk een gastenboek aan. Het werkt.

Volgens de overlevering in de familie komt de naam uit Deventer. Mijn overgrootvader naar wie ik vernoemd ben, Derk Meeles, kwam uit Deventer en verhuisde naar Dordrecht en later naar Rotterdam.